Een miraculeuze ontsnapping, een penalty in de kruising en de 'misser van de eeuw': dit gebeurde er op de Friese amateurvelden op 18 en 19 maart

Geen sneeuw of harde wind dit weekend en dus werd er weer volop gevoetbald. We gaan langzamerhand richting de ontknoping van het seizoen, en dus stijgt de spanning in verschillende klassen.

Erwin Vos probeert namens 't Fean'58 uit een vrijetrap voor gevaar te stichten voor het doel van Kevin Wilpstra van Blauw Wit'34.

Erwin Vos probeert namens 't Fean'58 uit een vrijetrap voor gevaar te stichten voor het doel van Kevin Wilpstra van Blauw Wit'34. Foto: Jilmer Postma

In de vierde divisie B stond voor Buitenpost een inhaalduel op het programma, omdat de wedstrijd vorige week was afgelast vanwege de sneeuw. Daarvan was dit weekend geen sprake, maar van heel goed voetbal van Buitenpost tegen SDV Barneveld ook niet. De Blauwkes hoopten zich wat te herpakken, want uit de laatste vier wedstrijden was maar één punt vergaard. Dat lukte dus niet goed tegen het lager geklasseerde Barneveld: de eindstand kwam op 1-1. ‘Niet blij, wel tevreden’, aldus trainer Willem Brouwer.