Heerenveen wint een tikkeltje fortuinlijk van PEC Zwolle (0-1) en heeft daarmee een mooie buffer opgebouwd voor de komende tien zware duels richting de winterstop

Geheel tegen de eigen gewoonte in gooide Heerenveen zaterdagavond nu eens geen reddingsboei uit naar een ploeg in nood. In Zwolle wonnen de Friezen een tikkeltje gelukkig met 0-1 van hekkensluiter PEC.

Milan van Ewijk, de man van de assist van de enige treffer van de avond, wordt op de zijlijn gepasseerd door Rico Strieder. Heerenveen-trainer Johnny Jansen is bezig om het elders op het veld ‘goed neer te zetten’.

Milan van Ewijk, de man van de assist van de enige treffer van de avond, wordt op de zijlijn gepasseerd door Rico Strieder. Heerenveen-trainer Johnny Jansen is bezig om het elders op het veld ‘goed neer te zetten’. Foto: ANP

Fortuinlijk of niet, voor Heerenveen waren het - na nederlagen tegen Feyenoord en FC Twente - ‘gouden’ drie punten. Heerenveen nestelde zich door de overwinning stevig in het linker rijtje en dat is een prettig gegeven gezien het resterende programma tot aan de winterstop. Daarin treft de ploeg van trainer Johnny Jansen, uitgezonderd het thuisduel met Sparta Rotterdam op 11 december, geen enkele ploeg meer uit de huidige staart van de eredivisie (twaalf tot en met achttien).

Nieuws

menu