Dit artikel is vandaag gratis

LDODK krijgt ruim klop van koploper PKC (26-15), maar blijft een riant uitzicht houden op deelname aan de play-offs

Beeld uit het duel LDODK - Groen Geel op zondag 26 februari. Foto: Jilmer Postma

LDODK heeft zaterdag een ruime nederlaag geleden tegen koploper PKC. In Papendrecht werd het 26-15 voor de thuisclub.

Met die zege nam PKC wraak op LDODK, dat er op 17 december vorig jaar als enige ploeg dit seizoen in slaagde om de koploper een verlies (24-21) toe te brengen. In de beginfase leek niets erop dat LDODK, zonder de geschorste Julian Frieswijk en de geblesseerde Erwin Zwart, in Zuid-Holland ruim klop zou krijgen, want via twee treffers van Harjan Visscher en Ran Faber liep de ploeg van trainer-coach Gerald Aukes al snel uit naar een 0-4 voorsprong.

Het uitvallen van Marjolijn Kroon na zeven minuten met een enkelblessure was echter een flinke tegenvaller. Tot 11-11 hielden beide ploegen nog gelijke tred, maar toen PKC kort voor de pauze nog even met succes aanzette (14-11) was dat een nieuwe mentale tik voor LDODK. Die kwam het de tweede helft niet meer te boven: 25-16.

Ondanks de nederlaag was het toch niet helemaal een verloren weekeinde voor LDODK omdat Koog Zaandijk, de voornaamste concurrent in de strijd om een ticket voor de play-offs, in Nijeveen met 20-15 van DOS’46 verloor. Daardoor blijft de voorsprong van LDODK op KZ met nog drie duels te gaan drie punten. Bij een zege vrijdagavond op aartsrivaal DOS’46 (aanvang 20.30 uur) is LDODK zo goed als verzekerd van die play-offs.

Nieuws

menu