Pawel Bochniewicz scheurde op 31 juli zijn voorste rechterkruisband af. Weg seizoen. Maar als hij straks terug is wil hij de beste versie van zichzelf zijn

Zaterdag 31 juli 2021 is een datum die Pawel Bochniewicz niet licht zal vergeten. Het is de dag waarop een zware knieblessure hem bruusk maanden in zijn ontwikkeling terug zal werpen. Zeven weken later doet de 25-jarige Poolse verdediger van Heerenveen verslag vanuit de kliniek in Poznan waar hij sinds 23 augustus revalideert. En de teneur is allesbehalve somber. I’m going to come out of this stronger.

Pawel Bochniewicz revalideert in zijn thuisland Polen van een zware kruisbandblessure. De verdediger van Heerenveen wil van een nadeel een voordeel maken. ,,Deze maanden van revalidatie mogen niet voor niets zijn geweest. Ik wil hier fitter en sterker uitkomen.”

Pawel Bochniewicz revalideert in zijn thuisland Polen van een zware kruisbandblessure. De verdediger van Heerenveen wil van een nadeel een voordeel maken. ,,Deze maanden van revalidatie mogen niet voor niets zijn geweest. Ik wil hier fitter en sterker uitkomen.” Foto: ANP

Maar eerst terug naar het fatale moment op die laatste avond van juli. Het oefenduel met Zwolle in het MAC³PARK stadion is twintig minuten onderweg als Bochniewicz zijn rechterbeen uitschuift teneinde het leder voor de benen van Eliano Reijnders weg te tikken. Het contact dat logischerwijs volgt, heeft voor de Pool catastrofale gevolgen. De helse pijn die hij in zijn rechterknie voelt, kan – Pawel Bochniewicz weet het maar al te goed – maar één ding betekenen: kruisbanden afgescheurd. Weg seizoen 2021-2020.

Nieuws

menu