Dit artikel is vandaag gratis

Petra Hooijenga uit St.-Annaparochie wordt talentcoach langebaan bij het KNSB Talent Team Noord

Petra Hooijenga. Foto: Martin de Jong

Petra Hooijenga (36) gaat per direct aan de slag als talentcoach langebaan van het KNSB Talent Team Noord. De inwoonster van St-Annaparochie volgt Ingo Bos op, die is overgestapt naar het Development Team van het Gewest Fryslân.

Hooijenga gaat binnen het KNSB Talent Team samenwerken met hoofdcoach Peter Kolder. Zij zal zich vooral richten op rijders uit Drenthe en Groningen, hij blijft de Friese schaatsers begeleiden.

,,Ik krijg heel veel energie van het werken met zulke gemotiveerde sporters”, zegt Hooijenga, die deze week in haar nieuwe rol is begonnen. ,,Dat is fantastisch om te doen, samen met een geweldig team eromheen. Ik hoop dat ik hieraan wat kan toevoegen en dat ik de sporters kan helpen bij een volgende stap in hun schaatsloopbaan.”

Sinds haar achttiende coach

Hooijenga werkt sinds haar achttiende als schaatstrainer met jong en oud, op verschillende niveaus. Sinds 2017 doet ze dat voor het Gewest Fryslân, waar ze als stagiair begon en tot deze week hoofdtrainer was van de Friese selectie (junioren C). Hooijenga is opgeleid als fysiotherapeut.

De KNSB Talent Teams heetten voorheen RTC’s (Regionale Trainings Centra). Verspreid over Nederland zijn er nu vijf actief: Noord, Noordwest, Zuidwest, Midden-Oost en Zuid.

Nieuws

menu