Dit artikel is vandaag gratis

Jubilerende Koninklijke Schaakclub Philidor 1847 uit Leeuwarden ontfermt zich over Friese beker

Siegbert de Jong, Erik Kruit, Maarten Etmans en Erik Sparenberg (vanaf links) vieren namens de Koninklijke Schaakclub Philidor 1847 de overwinning van de Friese schaakbeker. Foto: Eigen foto

Het eerste viertal van Koninklijke Schaakclub Philidor 1847 uit Leeuwarden heeft beslag gelegd op de Berend Nauta-bokaal, de beker van de Friese Schaakbond FSB. In de finale van de bekercompetitie van het seizoen 2021-2022 werd het eerste van De Twee Kastelen uit Buitenpost met 2,5-1,5 verslagen.

Erik Sparenberg maakte aan het eerste bord remise tegen Jeroen Weggen. Aan het tweede bord versloeg Maarten Etmans Bart Lemstra. Erik Kruit won van Sven Broersma aan het derde bord en aan het vierde bord verloor Siegbert de Jong van Pieter Bronsema.

Philidor won op weg naar de finale achtereenvolgens van NEO uit Noardburgum, De Donger uit Dokkum en Sneek. De finale kon pas nu gespeeld worden omdat de bekercompetitie vorig seizoen door de lockdowns vertraging had opgelopen. De wisselbeker wordt donderdag op de najaarsvergadering van de FSB uitgereikt.

De Koninklijke Schaakclub Philidor 1847 bestaat dit najaar 175 jaar. Het jubileum wordt gevierd met diverse activiteiten, zoals een wereldrecordpoging kloksimultaan van grootmeester Sipke Ernst en diverse speciale edities van toernooien.

Nieuws

menu