Dit artikel is vandaag gratis

Pieter Bos (25) beëindigt per direct zijn profloopbaan. De keeper van SC Cambuur kampt met hartproblemen

Pieter Bos tijdens zijn laatste wedstrijd voor Cambuur, op bezoek bij Vitesse. Foto: ANP

Pieter Bos beëindigt per direct zijn profloopbaan. De 25-jarige keeper uit Buitenpost, die bij SC Cambuur onder contract stond, kampt met hartproblemen.

‘Op nadrukkelijk verzoek van medisch specialisten is Pieter Bos genoodzaakt om zijn topsportcarrière per direct te beëindigen. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat hij kampt met hartproblemen, waardoor het niet mogelijk is om topsport op een veilige en verantwoorde manier uit te oefenen’, meldt Cambuur in een persbericht.

Bos (25) maakte in de zomer van 2016 de overstap naar Cambuur en is daarmee de speler uit het eerste elftal die het langst actief is voor de club. Naast veelvuldige optredens voor de beloften en Cambuur Onder 21 kwam hij inmiddels negen keer uit in een officieel duel voor de hoofdmacht.

Persoonlijk drama

Technisch manager Foeke Booy is aangeslagen door het nieuws. ,,Dit is vooral een persoonlijk drama voor Pieter zelf. Zo’n nieuwsbericht ontvangen als topsporter en dat ook nog eens op zo’n jonge leeftijd is ronduit verschrikkelijk en het mag voor zich spreken dat we hem als club en team zullen steunen waar we maar kunnen.”

Nieuws

menu