Publiek is de grote winnaar bij de zevende editie van de Zilveren Bal in de Elfstedenhal in Leeuwarden

De schaatsers maakten er woensdag in de zevende editie van de Zilveren Bal in de Elfstedenhal een snelle ijsshow van met het publiek als de grote winnaar. En Femke Kok als een waardig ambassadeur, ze werd weer tweede.

De Amerikaan Jordan Stolz moest zich tevreden stellen met de derde plaats bij de strijd om de Zilveren Bal, maar genoot met volle teugen van zijn 'nederlaag'.

De Amerikaan Jordan Stolz moest zich tevreden stellen met de derde plaats bij de strijd om de Zilveren Bal, maar genoot met volle teugen van zijn 'nederlaag'. Foto: Neeke Smit

,,It is in superleuke ôfsluting fan it seizoen. En as ik oan de start stean, dan wol ik ek sa goed mooglik prestearje”, vertelde de 22-jarige Kok, die met 10,52 de snelste tijd in de halve finale klokte. Een garantie voor succes was dat niet voor de nummer twee van 2022. Samen met titelverdediger Dione Voskamp en olympisch kampioen Erin Jackson moest ze de strijd aangaan om de zilveren bal. ,,Het moet een feestje zijn en dat wil ik uitstralen”, zei Voskamp, die haar titel prolongeerde en net als Kok ambassadeur is van het sluitstuk van het seizoen.

Nieuws

menu