Publiek is de grote winnaar in Stiens bij de handbalderby tussen FHC en Cometas: FHC wint in de jacht op promotie met twee punten verschil: 27-25

De Friese Handbal Combinatie (FHC) en Cometas haalden zaterdagavond in de Iehal het beste in elkaar naar boven. De thuisclub won (27-25) de derby, maar eigenlijk was het publiek de grote winnaar.

Laas Pieter van Straten (FHC) plaatst in de enige Friese derby in de hoofdklasse bij de mannen een aanval. buitenom en geeft Yael Samanter van Cometas het nakijken.

Laas Pieter van Straten (FHC) plaatst in de enige Friese derby in de hoofdklasse bij de mannen een aanval. buitenom en geeft Yael Samanter van Cometas het nakijken. Foto: Jan Spoelstra

Hoewel de beide ploegen daar eigenlijk geen boodschap aan hadden, maakten ze voor een goed bezette tribune in de Iehal in Stiens reclame voor de handbalsport. Want tweeënhalve week na de verloren heenwedstrijd in het ‘eigen’ Kalverdijkje (17-24), leek er in dat korte tijdsbestek voor Cometas – dat kampt met personele problemen – niet het meeste veranderd. Maar de ene derby is de andere niet en de ene keer maakt een derby meer los dan een andere keer. ,,Ik ben in ieder geval heel blij met deze wedstrijd. In het team voelt het als een overwinning”, vond Yael Samanter.

Nieuws

menu