Rijpma-De Jong prolongeert titel op 1500 meter; Bergsma komt met schrik vrij met derde stek

Antoinette Rijpma-De Jong heeft haar nationale titel op de 1500 meter geprolongeerd. De 27-jarige schaatsster van Jumbo-Visma won op de NK afstanden in Heerenveen in 1.55,21. De Friezin bleef Marijke Groenewoud en Jutta Leerdam nipt voor.

Antoinette Rijpma-De Jong prolongeerde op de 1.500 meter, tijdens de eerste dag van de Nederlandse afstandskampioenschappen, haar titel.

Antoinette Rijpma-De Jong prolongeerde op de 1.500 meter, tijdens de eerste dag van de Nederlandse afstandskampioenschappen, haar titel. Foto: ANP

Rijpma-De Jong verbeterde in december het baanrecord in Thialf van Ireen Wüst. Aan die tijd van 1.52,95 kwam ze vrijdag bij lange na niet. In de rit tegen Joy Beune was ze snel gestart, maar was haar verval in de tweede volle ronde met ruim twee seconden te groot. Met een goede laatste ronde was ze nog net sneller dan Groenewoud. ,,Alles wat ik fisualisearre hie, dat gie mis. Ik gong oer myn punten hinne, yn de bochten wie ik it efkes kwyt en op de krusing hie ik noch in misser. Dit is in race dy’t ik noait meiride wol.”

Nieuws

menu