De rol van LDODK is ondanks de winst op DOS'46 uitgespeeld in de kampioenspoule; Koog Zaandijk verslaat DVO en blijft Gorredijkers op basis van onderling resultaat voor

Het is LDODK zaterdagvond ondanks een overtuigende 28-19 zege tegen DOS’46 niet gelukt om de halve finales van de Korfbal League te halen. KZ verraste DVO en eiste op basis van het onderlinge resultaat de vierde plaats in de kampioenspoule op.

Gelatenheid bij LDODK, met een balende Andre Zwart, na de uitschakeling in de playoffs op basis van onderling resultaat.

Gelatenheid bij LDODK, met een balende Andre Zwart, na de uitschakeling in de playoffs op basis van onderling resultaat. Foto: Henk Jan Dijks

LDODK begon als nummer zes van de kampioenspoule aan de slotronde, want er moest gewonnen worden van DOS’46. En daarnaast was de formatie uit Gorredijk afhankelijk van het resultaat van het duel tussen KZ en DVO. Eerstgenoemde ploeg uit Koog aan de Zaan, die nog geen punt had gepakt in de kampioenspoule, mocht in dat geval niet winnen.

Nieuws

menu