SC Bolsward rolt de rode loper uit voor het aanstaande kampioenschap, na het winnen van de topper tegen Heerenveense Boys

In de titelrace in de derde klasse A heeft SC Bolsward de rode loper uitgerold voor het aanstaande kampioenschap. De topper tegen Heerenveense Boys werd met 3-2 gewonnen, waardoor de koppositie werd heroverd.

SC Bolsward viert feest na het laatste fluitsignaal, met links matchwinner Marvin Dijkstra (8), terwijl de spelers van Heerenveense Boys in stilte het verlies verwerken.

SC Bolsward viert feest na het laatste fluitsignaal, met links matchwinner Marvin Dijkstra (8), terwijl de spelers van Heerenveense Boys in stilte het verlies verwerken. Foto: Dijks Media / Anne Waterlander

Toen invaller Marvin Dijkstra vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd de winnende treffer voor Bolsward achter doelman Bas Doosje kopte, ging het dak eraf op het kletsnatte Het Bolwerk in Bolsward. Hoewel de thuisclub, na de pijnlijke misstap van een week eerder op eigen veld tegen Waterpoort Boys (2-2), na rust nadrukkelijk aanspraak maakte op de winst, leek de Heerenveense ploeg van Klaas de Jong weg te komen met een gelijkspel. ,,Dat was ideaal geweest; dan blijf je twee punten voor. Dit is heel zuur”, vond reserve-aanvoerder Thiemen Pen.