Dit artikel is vandaag gratis

SC Cambuur haalt met Sekou Sylla een nieuwe linksback

Linksback Sekou Sylla is blij met SC Cambuur en dat geldt omgekeerd ook. Foto: Dijks Media/Henk Jan Dijks

SC Cambuur heeft in de eerste week van 2022 de selectie uitgebreid met een verdediger. Het gaat om linksback Sekou Sylla, die ruim een half jaar geleden nog amateur was bij Excelsior Maassluis en sinds medio 2021 uitkwam in de eerste divisie voor TOP Oss.

De 22-jarige Sylla speelde de afgelopen jaren in de tweede divisie. Daar kwam hij op de radar van TOP Oss, dat hem afgelopen zomer binnenhaalde. Twee maanden geleden veroverde de linksbenige verdediger een basisplaats bij de Brabanders en nu zet hij alweer de volgende stap in zijn ontwikkeling, met een transfer naar Cambuur. Dat houdt overigens niet in dat de andere linkerverdediger, Alex Bangura, vertrekt want Cambuur wil hem koste wat het kost behouden.

Technisch manager Foeke Booij hoeft geen transfersom te betalen voor Sylla, die in Oss op amateurbasis actief was. De linkerverdediger tekent in Leeuwarden zijn eerste profcontract. Het betreft een verbintenis voor anderhalf jaar. Als het aan Cambuur ligt is Sylla niet de enige winterse aanwinst. Ook Patrick Joosten (FC Groningen) wordt in verband gebracht met de Leeuwarder eredivisionist.

Geen besmettingen

Cambuur speelt zaterdag geen oefenduel tegen Willem II. Dat duel werd geannuleerd omdat trainer Pascal Bosschaart slechts veertien spelers tot zijn beschikking had. Niet vanwege corona, want er zijn momenteel geen besmettingen in de selectie. Er zijn wel twee spelers die in quarantaine ziitten.

Nieuws

menu