Dit artikel is vandaag gratis

SC Cambuur heeft gewenste nieuwe spits bijna binnen: Bjørn Johnsen traint voorlopig mee in Leeuwarden

Bjørn Johnsen als speler van het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai FC. Foto: EPA

SC Cambuur is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Bjørn Johnsen. De 31-jarige Noor traint de komende tijd mee in Leeuwarden en mag laten zien of hij ook daadwerkelijk een aanvulling op de selectie van trainer Sjors Ultee kan zijn.

Dat Cambuur voorzichtig is met het vastleggen van Johnsen is logisch, aangezien hij al meer dan een jaar geen officiële wedstrijd heeft gespeeld. Bovendien hoeft de club hem, als transfervrije aanvaller, niet voor het einde van de transferperiode (dinsdagavond laat) in te lijven.

Johnsen maakte in Nederland naam bij ADO Den Haag door in het seizoen 2017/’18 liefst negentien treffers te scoren. Hiermee verdiende hij een transfer naar AZ. Later volgden dienstverbanden bij het Noorse Rosenborg BK, Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai FC en Canadese CF Montréal.

Vierde nieuwe speler

Johnsen kan de vierde nieuwe speler voor Cambuur worden deze winter. Eerder legde de club Mimoun Mahi, Navarone Foor en Ben Rienstra vast. Laatstgenoemde maakte zondag tegen Fortuna Sittard (1-2 nederlaag) zijn debuut in het geelblauw.

Nieuws

menu