Dit artikel is vandaag gratis

SC Cambuur houdt na sterke tweede helft een punt over aan uitwedstrijd tegen FC Utrecht

Hidde ter Avest (l) schiet op doel namens FC Utrecht, Milan Smit (r) kijkt toe. Foto: ANP

SC Cambuur heeft het eerste punt van dit seizoen te pakken. Na het pijnlijke verlies in de ouverture tegen Excelsior werd zaterdagavond gelijkgespeeld op bezoek bij FC Utrecht (0-0).

Trainer Henk de Jong wijzigde zijn elftal voor het duel in de Domstad op meerdere plekken. Floris Smand moest centraal achterin plaats maken voor aanwinst Leon Bergsma, Remco Balk verving Mitchel Paulissen als rechtsbuiten. Daardoor mocht Milan Smit weer op de voor hem vertrouwdere linkerflank beginnen.

Veel soelaas boden die veranderingen aanvankelijk niet, want Utrecht was zoals verwacht de betere ploeg in Stadion Galgenwaard. Doelman Joao Virginia moest binnen drie minuten al twee keer redding brengen en hield zijn ploeg ook daarna meermaals op de been.

Grote kans voor Balk

Dat het halverwege nog 0-0 stond, lag dus meer aan ontbrekende scherpte bij de thuisploeg dan aan een goed optreden van de gasten, al probeerde Cambuur wel te combineren waar dat kon. Die instelling leverde na 39 minuten een grote kans op, toen Remco Balk in de diepte werd aangespeeld door Jamie Jacobs. Zijn poging strandde in de handen van Vasilis Barkas. Later dwong Mees Hoedemakers de Utrecht-doelman met een vrije trap tot een redding.

Nadat Taylor Booth kort voor rust aan zijn tweede gele kaart ontsnapte, opende Cambuur de tweede helft sterk. Jamie Jacobs had de 0-1 op zijn schoen, maar de middenvelder zag zijn inzet gestopt door Barkas. Die redde ook bij een kopbal van Roberts Uldrikis.

Wat volgde, was een spannend slot. Beide ploegen drongen aan en werden gevaarlijk, maar doelpunten bleven uit. Zodoende pakte Cambuur een punt dat, zeker gezien de hectische beginfase, zal voelen als winst.

Later meer over Utrecht - SC Cambuur, met reacties uit het Leeuwarder kamp.

Nieuws

menu