Dit artikel is vandaag gratis

SC Cambuur kan ondanks vliegende start niet opnieuw stunten tegen PSV: 5-2 nederlaag in Eindhoven

Mitchel Paulissen (l) probeert Xavi Simons af te stoppen. Foto: ANP

Het is SC Cambuur niet gelukt om voor de tweede keer dit seizoen van PSV te winnen. Na de verrassende 3-0 thuiszege begin oktober bleef een stunt zondag in Eindhoven ondanks een goed begin uit: 5-2.

Trainer Sjors Ultee hield grotendeels vast aan het elftal dat vorige week Go Ahead Eagels versloeg (4-1). Wel keerde de weer fitte aanvoerder Alex Bangura terug in de basis, waardoor Sai van Wermeskerken op de bank plaats moest nemen.

Remco Balk verving Michael Breij (geblesseerd) en benutte die kans in minuut 22 met de openingstreffer, nadat Robbin Ruiter eerder een inzet van Joey Veerman had gekeerd. Balk profiteerde optimaal toen Patrick van Aanholt opzichtig in de fout ging. Korte tijd later had de FC Utrecht-huurling nogmaals moeten scoren, maar ditmaal schoot hij naast.

Stand gelijk

Lang kon Cambuur echter niet van die voorsprong genieten, omdat Xavi Simons de score binnen drie minuten gelijk trok. De middenvelder, spelend als valse linksbuiten, twijfelde niet toen hij oog in oog kwam met Ruiter. De kans ontstond door balverlies van Mitchel Paulissen.

Kort voor rust leek PSV de leiding te nemen, maar het doelpunt van Jarrad Branthwaite (via het lichaam van Floris Smand) werd afgekeurd na het bestuderen van de beelden door de videoscheidsrechter. Aan de andere kant van het veld schoot Mimoun Mahi hoog over.

Hoofd buigen

In de tweede helft moest Cambuur het hoofd buigen voor PSV, dat tussen de 54e en 46e minuut twee keer scoorde. Eerst was het Van Aanholt die Ruiter met een stuiterend schot wist te verschalken, daarna zorgde invaller Anwar El Ghazi voor 3-1. De poging van Alex Bangura dat met een uitgestoken been op de doellijn te verhinderen, strandde.

Hoewel Bjørn Johnsen Cambuur met een ietwat gelukkige rake kopbal nog terug in de wedstrijd bracht, kwam het niet meer goed voor de Leeuwarders. Daar was Leon Bergsma voor een deel debet aan. De verdediger leidde met een onbegrijpelijke handsbal in het eigen strafschopgebied de 4-2 van Fabio Silva (penalty) in. El Ghazi bepaalde de eindstand met zijn tweede doelpunt op 5-2.

Cambuur blijft door de nederlaag laatste in de eredivisie. Volgend weekeinde staat de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent Excelsior (zestiende) op het programma.

Nieuws

menu