Dit artikel is vandaag gratis

SC Cambuur moet op zoek naar nieuwe spits na vertrek topscorer Robert Mühren

Robert Mühren met de kampioensschaal van SC Cambuur. Foto: ANP

SC Cambuur ziet Robert Mühren naar FC Volendam vertrekken. De spits die afgelopen seizoen met 38 doelpunten een groot aandeel in het kampioenschap van de Leeuwarders had keert terug bij de club uit zijn woonplaats.

Mühren (32), die voor drie jaar heeft getekend, speelde van 2011 tot 2014 in het eerste elftal van FC Volendam. Zeven jaar geleden verhuisde hij naar AZ. Vervolgens kwam hij ook uit voor Zulte Waregem, Sparta en NAC Breda.

Volendam probeerde al twee keer eerder om de aanvaller terug te halen. ,,Maar drie keer is scheepsrecht”, aldus Mühren. ,,De club spreekt veel vertrouwen uit en ziet voor mij ook na mijn actieve carrière een mooie rol binnen de club. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Wim Jonk en ga er alles aan doen om de komende drie jaren iets moois neer te zetten met FC Volendam.”

Ronde cirkel

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de terugkeer van de clubman. ,,Robert behoeft natuurlijk geen introductie meer. Zijn keuze voor het oranje-zwart is een prachtig voorbeeld van de spreekwoordelijke ronde cirkel; een succesvol uitgevlogen Volendams icoon laat zijn clubhart spreken en keert terug op het oude nest”, aldus Van Leeuwen.

Volgens FC Volendam is ,,de transfer mede tot stand gekomen met de hulp van de Volendamse gemeenschap”. De club werd afgelopen seizoen zesde en verloor in de play-offs in de eerste ronde met 4-1 van NAC Breda.

Nieuws

menu