Dit artikel is vandaag gratis

SC Cambuur gaat half december voor zesdaags trainingskamp naar Spanje en oefent daar tegen Lille

De eerste training van afeglopen maandag van trainer coach Sjors Ultee en zijn assistent-trainer Rob Alflen bij SC Cambuur. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

In de aanloop naar de tweede helft van het seizoen verblijft SC Cambuur van 12 tot en met 17 december voor een zesdaags trainingskamp in zuidoost Spanje. Daar speelt de formatie van Sjors Ultee op 16 december een oefenduel tegen OSC Lille, de nummer 7 van de Franse Ligue 1.

Cambuur is deze week onder de nieuwe trainer en diens assistenten Rob Alflen, Martijn Barto en Pascal Bosschaart officieel begonnen aan de tweede helft van het seizoen. De eerste twee trainingsweken worden in de vertrouwde Leeuwarder omgeving afgewerkt, waarna de selectie op maandag 12 december de tenten opslaat in San Pedro del Pinatar.

Het doel is om in de winterstop vijf vriendschappelijke duels te spelen, te beginnen een wedstrijd aanstaande zondag tegen eerstedivisionist Heracles Almelo. Naast de dagelijkse trainingen is er in Spanje ook ruimschoots aandacht voor de nodige teamactiviteiten en -besprekingen. Het oefenduel met Lille op vrijdag 16 december begint om 11.00 uur, op een nog nader te bepalen locatie.

Cambuur begint op zondag 8 januari aan de tweede helft van het seizoen met de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Volendam.

Nieuws

menu