Dit artikel is vandaag gratis

SC Cambuur sluit het trainingskamp in Spanje af met 0-2 nederlaag tegen Lille OSC

Sjors Ultee. Foto: ANP

Sjors Ultee heeft SC Cambuur ook in zijn derde wedstrijd als trainer van SC Cambuur niet aan winst kunnen helpen. Na eerdere remises tegen Heracles Almelo en FC Groningen ging het vriendschappelijke duel met Lille OSC zaterdag verloren (0-2).

De wedstrijd tegen Lille, de nummer 7 van de Franse Ligue 1, vormde voor Cambuur de afsluiting van het winterse trainingskamp in het Spaanse San Pedro Del Pinatar. Zaterdag reizen spelers en staf terug naar Leeuwarden.

Dat Lille bepaald geen gemakkelijke opponent zou worden, was voor de aftrap bekend. De ploeg drong Cambuur al snel terug, loste enkele waarschuwingsschoten en kwam in minuut 22 op voorsprong. Jhondly van der Meer verloor zijn directe tegenstander uit het oog en zag hem niet veel later bij de tweede paal de openingstreffer scoren.

Tien nieuwe namen

Met tien nieuwe namen binnen de lijnen (alleen doelman Joao Virginia mocht blijven staan) hield Cambuur daarna dapper stand. Milan Smit en Roberts Uldrikis kregen zelfs kansen om wat terug te doen, maar uiteindelijk was het Edon Zhegrova die namens de Fransen scoorde. Zijn schot veranderde zodanig van richting dat Virginia een tweede tegendoelpunt moest incasseren.

SC Cambuur - Lille OSC 0-2 (0-1). 22. Virginius 0-1, 75. Zhegrova 0-2. Gele kaart: Hoedemakers (Cambuur).

Opstelling SC Cambuur, eerste helft: Virginia; Van der Meer, Mac-Intosch, Tol, Bangura; Van Kaam, Jacobs, Pichel (23. Timan); Breij, Boere en Mambimbi. Tweede helft: Virginia; Van Wermeskerken, Smand, Bergsma, Sylla; Smit, Hoedemakers, Paulissen; Sambissa, Uldrikis en Balk.

Nieuws

menu