Dit artikel is vandaag gratis

SC Cambuur stunt tegen koploper PSV, wint verdiend met 3-0 en behaalt voor het eerst in de clubhistorie een zege tegen de Eindhovenaren

Silvester van der Water heeft SC Cambuur met een verwoestend schot op een 1-0 voorsprong gebracht tegen koploper PSV. Foto: ANP

SC Cambuur heeft zaterdag op eigen veld gestunt door koploper PSV met 3-0 te verslaan. En daar was geen punt van gestolen. Het was niet alleen de eerste thuisoverwinning van dit seizoen, maar ook de eerste zege van de Leeuwarders in de clubhistorie tegen de Eindhovense formatie.

Na de interlandbreak moest er eindelijk wat gebeuren bij Cambuur na de teleurstellende seizoenstart en vier nederlagen op een rij. Daar was een ieder bij de club wel van overtuigd. De afgelopen twee weken is op het trainingsveld alles in gereedheid gebracht, ondanks de personele problemen, om in de achtste speelronde tegen koploper PSV - de meest productieve club uit de eredivisie - de daad bij het woord te voegen. En te knallen.

Dat gebeurde zaterdag, want Cambuur bezorgde de Eindhovense formatie van trainer Ruud van Nistelrooy de tweede seizoensnederlaag. Silvester van der Water maakte in de 54e minuut met een ‘toverbal’ het openingsdoelpunt. De aanvaller schoot de bal van grote afstand met links in de bovenhoek.

Het was het eerste doelpunt dat Cambuur deze voetbaljaargang voor eigen publiek scoorde en werkte sfeer-verhogend. Maar het maakte ook iets onoverwinnelijks los bij de ploeg van trainer Henk de Jong, die het duel van een afstandje moest bekijken vanwege een schorsing.

Na die treffer kreeg PSV via Cody Gakpo een een-op-een-kans, maar doelman Virginia plukte hem de bal van de schoen. Bij de thuisclub groeide daardoor steeds meer het geloof in eigen kunnen en dat resulteerde in de 84e minuut in de bevrijdende 2-0 van Mitchel Paulissen op aangeven van invaller Mambimbi. Daarmee was de Leeuwarder koek nog niet op, want in de eindfase bepaalde Sai van Wermeskerken de eindstand op 3-0.

Komend weekeinde moet Van Nistelrooy met PSV op bezoek bij Heerenveen. Lees hier het uitgebreide wedstrijd verslag van Cambuur-PSV.

Nieuws

menu