Dit artikel is vandaag gratis

SC Cambuur vindt in Lets international Roberts Uldrikis een spits die vooral als pinchhitter kan fungeren

Roberts Uldrikis (r) in duel met Matthijs de Ligt, tijdens de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Letland op 27 maart 2021. Foto: ANP

SC Cambuur heeft in de Let Roberts Uldrikis een nieuwe spits gevonden. De 23-jarige international wordt overgenomen van het Zwitserse FC Sion en tekent voor twee seizoenen in Fryslân, met een optie voor een derde seizoen.

,,Met de komst van Uldrikis hebben we weer een ander type aanvaller in de selectie en kunnen we als het nodig is ook anders gaan spelen”, zei financieel en technisch directeur Gerald van den Belt over de nieuwkomer.

,,Er zijn niet veel spitsen die op z’n jonge leeftijd al ruim 150 wedstrijden in de benen hebben en ook nog eens A-international zijn. Daarbij is het een speler die heel bewust bezig is met z’n carrière en qua mentaliteit en persoonlijkheid goed bij ons past.”

Uldrikis kwam 24 keer uit voor het Letse elftal en speelde op 27 maart van dit jaar nog mee in de interland in de Johan Cruijff Arena tegen Nederland. Momenteel bereidt hij zich met de nationale ploeg voor op de thuiswedstrijd tegen Gibraltar in de WK-kwalificatie. Letland is groepsgenoot van Oranje en verloor in Amsterdam met 2-0.

SC Cambuur nam deze zomer afscheid van Robert Mühren, die koos voor een terugkeer bij FC Volendam. Daarop reageerde het door twee spitsen binnen te halen: Tom Boere en Sam Hendriks. Nu is er met Uldrikis ook een spits binnengehaald om, indien nodig, opportunistischer te gaan voetballen.

Nieuws

menu