Dit artikel is vandaag gratis

Hart voor voetbal en voor de medemens? SC Heerenveen biedt supporters reanimatietrainingen met het project 'Ús Pompeblêdenhart'

Supporters van sc Heerenveen op 22 mei 2022 tijdens het duel in de play-offs tegen AZ (2-0 verlies) in het AFAS stadion in Alkmaar. Foto: ANP

SC Heerenveen biedt seizoenkaarthouders vanaf medio oktober de mogelijkheid een reanimatietraining te volgen. Dat maakte de voetbalclub woensdag bekend.

Met het project Ús Pompeblêdenhart zegt SC Heerenveen een bijdrage te willen bieden aan een dekkend reanimatienetwerk en een hartveilig Fryslân. De naam van het project is een verwijzing naar de pompeblêden op de shirts van de Heerenveen-spelers.

Volgens de voetbalclub is onmiddelijk kunnen handelen bij hartfalen van groot belang. ,,Zo bleek onlangs nog tijdens het LaLiga-duel tussen Cádiz en FC Barcelona. Die wedstrijd werd stilgelegd nadat een supporter onwel was geworden op de tribune. Jeremias Ledesma, de doelman van de thuisploeg, werd de held van de wedstrijd door naar de zijkant te sprinten om een defibrillator te halen. Door zijn adequate handelen overleefde de fan het”, aldus SC Heerenveen in een verklaring.

In het Abe Lenstra Stadion zullen in totaal acht trainingen worden verzorgd. Inschrijven kan tot 1 oktober.

Nieuws

menu