SC Heerenveen presenteert aankopen

Voor sc Heerenveen begon gisteren op sportpart It Paradyske in Langezwaag officieel het seizoen met de eerste training. De club maakt gebruik van de seizoensouverture om de eerste twee nieuwe aankopen te presenteren.

Hoofdtrainer Johnny Jansen (c) temidden van zijn staf met vanaf links Raymond Vissers, Hennie Spijkerman, Jeffrey Talan en Michel Jansen.

Hoofdtrainer Johnny Jansen (c) temidden van zijn staf met vanaf links Raymond Vissers, Hennie Spijkerman, Jeffrey Talan en Michel Jansen. Foto: FPh/Mustafa Gumussu

Welke spelers dat zijn wilde Gerry Hamstra, manager technische zaken, gisteren niet onthullen. ,,Het gaat om een spits en een middenvelder. En meer wil ik daar niet over kwijt”, sprak hij cryptisch. Achter de schermen is de afgelopen tijd al keihard gewerkt om de selectie weer op orde te krijgen. ,,Want dat er nog wat bij moet is helder. Het liefst zouden we de selectie voor de eerste training compleet willen hebben, maar dat werkt niet meer zo”, aldus Hamstra.

,,We moeten ook geduldig zijn. Het budget is naar beneden gegaan, dus we hebben minder te besteden. En we hebben nogal wat wensen, dus daar moeten we goed en zorgvuldig mee omgaan. Of alles gaat lukken, dat hangt er ook vanaf of er nog spelers weggaan”, zei de technisch manager. Er zijn tot dusverre acht spelers vertrokken. ,,Dat is veel, maar ter vergelijking; twee jaar geleden waren dat er zelfs dertien.”

Michel Vlap

Middenvelder Michel Vlap, afgelopen seizoen met zestien treffers mede-topscorer – samen met PSV-huurling Sam Lammers – van Heerenveen, is de speler waar het meest specifiek aan getrokken wordt. De Belgische topclub Anderlecht, tenminste van naam, meldde zich al in een vroeg stadium voor de Sneker. ,,Vlap heeft nog een driejarig contract en dan moet je afwachten of alle partijen er samen uit kunnen komen. We hebben te maken met drie partijen en die zijn op dit moment nog niet tot overeenstemming gekomen.”

We zijn nog op zoek naar een spits en willen er nog graag een controlerende middenvelder bijhebben

Hamstra benadrukt dat er geen noodzaak is Vlap te verkopen. ,,Als hij blijft, dan hebben we een goede speler, die er komend seizoen vijftien inlegt. Een key player die belangrijk is voor het team. Als hij vertrekt, dan kunnen we nog wel wat op de transfermarkt. Maar als Vlap blijft, dan gaat het budget wat naar beneden en moet je iets geduldiger zijn”, vertelde Hamstra, die meer wensen heeft. ,,We zijn nog op zoek naar een spits en willen er nog graag een controlerende middenvelder bijhebben.”

,,We hebben niet veel jongens die 30-plus zijn. Het wordt steeds lastiger om die te halen met dit budget”, aldus Hamstra. De twintigjarige Deense spits Jens Odgaard lijkt een kandidaat om op huurbasis te worden overgenomen van het Italiaanse Sassuolo. Ook de 23-jarige Feyenoord-rechtsback Bart Nieuwkoop wordt gelinkt aan Heerenveen. ,,Er zijn clubs die eerst twee weken willen trainen en kijken wat er gebeurt. De goeien laten zich niet altijd vangen.”

Commercieel directeur

Daarnaast zal Heerenveen ook weer op zoek moeten naar een commercieel directeur. De club maakte gisteren bekend dat Hylke van der Veen na een jaar de club alweer gaat verlaten, omdat de functie volgens eigen zeggen niet bij hem past. ,,Ik ben tot de conclusie gekomen dat deze functie niet biedt wat ik ambieer en wat bij mij past. Daarmee doe ik mezelf en de club geen recht en daarom heb ik besloten te vertrekken” , aldus de Drachtster, die de opdracht had meegekregen om de club commercieel weer op de kaart te zetten. Zo is Heerenveen na het vertrek van GroenLeven nog steeds sop zoek naar een hoofdsponsor.

Nieuws

menu