SC Twijzel controleert vlakke ‘derby’ tegen buurman Zwaagwesteinde; 0-3 winst

Het treffen in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal tussen Zwaagwesteinde en SC Twijzel miste het zout en de peper van een heuse derby. Een bekwaam controlerend Twijzel rolde heuvelafwaarts in zijn ‘vrij’ naar een 0-3 winst.

Johannes van der Meulen van Twijzel, de maker van de openingstreffer, wordt op de huid gezeten door Lars Rozema (l) van Zwaagwesteinde.

Johannes van der Meulen van Twijzel, de maker van de openingstreffer, wordt op de huid gezeten door Lars Rozema (l) van Zwaagwesteinde. Foto: Marcel van Kammen

De dorpen De Westereen en Twijzel kunnen elkaar tussen de ‘beamwâlen’ door bijna de hand reiken, dus is er hier sprake van een derby. ,,It spatte der net fan ôf”, zo erkende middenvelder Siemen Sake Kamstra van Twijzel na afloop. Zwaagwesteinde in de doorgaans felle kleuren rood en groen oogde alsof het tenue net even te vaak in de wasmachine was geweest. In zekere zin reikte de thuisclub de opponent al de hand toen na twintig minuten topscorer Jorrit Hansma met een enkelblessure uitviel. Vergeten was toen de kopkans na twee minuten toen centrale verdediger Henk van der Wal met het hoofd net naast richtte.

Nieuws

menu