Sanne in ‘t Hof dacht dat ze na het OKT alle tijd zou hebben voor haar studie. Maar nu schaatst ze op de Olympische Spelen: 'Het zijn twaalf rondjes en na elk recht stuk komt weer een bocht'

Ze is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die via het gewest Fryslân haar olympische ambitie gestalte geeft. Sanne in ’t Hof (24) uit Schalkhaar is erbij in Beijing en daarmee gaat een droom in vervulling.

Sanne in 't Hof heeft na het OKT, waarop ze zich op de 5.000 meter kwalificeerde voor de Winterspelen, reden tot lachen.

Sanne in 't Hof heeft na het OKT, waarop ze zich op de 5.000 meter kwalificeerde voor de Winterspelen, reden tot lachen. Foto: ANP

Zelfs weken na haar onverwachte machtsgreep achter Irene Schouten op de 5 kilometer, eind vorig jaar op het olympisch kwalificatietoernooi, kan de pupil van Henk Hospes het nog steeds niet helemaal geloven. ,,Het blijft nog wat onwerkelijk en het voelt gek”, zegt de Overijsselse, nadat ze eerder die week haar olympische kleding in ontvangst heeft genomen en haar eerste rondjes in de outfit van TeamNL heeft gereden. ,,Ik denk pas dat het écht tot me doordringt als ik in het olympisch dorp ben.”