Dit artikel is vandaag gratis

Schaatstalent Tim Prins (19) heeft zijn keuze gemaakt; de Jouster kiest – in navolging van Femke Kok, Michelle de Jong en Marrit Fledderus – voor Team Reggeborgh

Tim Prins in actie op de schaats. Foto: Neeke Smit

Tim Prins (19) maakt de overstap naar Team Reggeborgh. De talentvolle schaatser uit Joure wordt bij de formatie van coach Gerard van Velde de vierde Fries, na Femke Kok, Michelle de Jong en Marrit Fledderus.

Prins reed afgelopen seizoen voor het KNSB Talent Team Noord en is opgeleid door de trainers van Gewest Fryslân. In februari is hij derde geworden bij de WK allround voor junioren in Inzell. Op datzelfde toernooi veroverde hij ook nog eens zilver op de 1000 meter en de teamsprint, brons op de 500 meter en goud op de ploegenachtervolging.

Hoewel Prins ook in de belangstelling van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma en Team IKO stond, koos hij voor Reggeborgh. ,,Omdat ik dat altijd een supermooi team gevonden heb waar ik best wel tegenop keek. Het is een team met veel wereldtoppers en die wereldtop wil ik uiteindelijk ook graag bereiken.”

Eerste kennismaking

,,Ik was sinds het eerste moment enthousiast. De persoonlijk begeleiding en de aanpak die de trainers voor ogen hadden, sprak me aan. Ik voelde direct het vertrouwen dat ze in me hebben”, zegt Prins, die zich bij Reggeborgh op de sprint en de middellange afstanden gaat focussen. ,,Er zijn nog genoeg dingen te verbeteren en met de persoonlijke aanpak en professionele begeleiding van het team hoop ik de volgende stap te kunnen zetten.”

Prins komt bij Reggeborgh drie andere Friezen tegen. Kersvers wereldkampioene op de 500 meter Femke Kok (Nij Beets), Michelle de Jong (Rottum) en Marrit Fledderus (Sint Nicolaasga).

Nieuws

menu