Dit artikel is vandaag gratis

Absentie bij Dutch Open in Heerenveen heeft geen gevolgen: Suzanne Schulting start op twee afstanden bij eerste wereldbeker shorttrack in Montreal

Suzanne Schulting tijdens een training in Thialf voorafgaand aan het Dutch Open Shorttrack, de eerste internationale krachtmeting van dit seizoen. Vanwege een bijholteontsteking moest Schulting zich afmelden. Foto: ANP

Suzanne Schulting doet bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen aan twee onderdelen mee. De shorttrackster uit Uilesprong komt van 28 tot en met 30 oktober in het Canadese Montréal in actie op de 1000 en 1500 meter.

De 25-jarige Schulting ontbrak afgelopen weekend bij de Dutch Open in Heerenveen, vanwege een bijholteontsteking. Het toernooi gold als kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker, maar de absentie van de meervoudig olympisch kampioene heeft geen gevolgen.

Sjinkie Knegt uit Bantega en Itzhak de Laat uit Heerenveen komen beiden maar op één onderdeel uit. Knegt doet mee aan de 1500 meter, De Laat aan de 1000 meter. Jens van ’t Wout uit Sintjohannesga, uitblinker tijdens de Dutch Open, is de enige man die op alle drie afstanden; de 500 meter, de 1000 meter en de 1500 meter. Bij de vrouwen doet Xandra Velzeboer aan drie onderdelen mee. Rianne Kramer uit Akkrum start op de 500 meter.

Na de wereldbeker in Montréal wordt de selectie bepaald voor de wedstrijd van een week later in het Amerikaanse Salt Lake City.

Nieuws

menu