Shorttracker Jens van ’t Wout uit Sintjohannesga is beduusd na droomweekeinde in Salt Lake City: ’Te gek'

Natuurlijk, Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting presteerden met wereldrecords en World Cup-zeges op respectievelijk de 500 en 1000 meter ijzersterk in Salt Lake City. Maar dé Nederlandse shorttracker van het weekeinde in Noord-Amerika was Jens van ’t Wout. Met een explosie van kracht, klasse en tactisch vernuft won de shorttracker uit Sintjohannesga in Noord-Amerika de 1500 en de 500 meter. En daar is hij een dag na zijn droomweekeinde zelf nog stil van.

Jens van ’t Wout was dit weekeinde in Salt Lake City een klasse apart. Met een explosie van kracht, klasse en tactisch vernuft won de shorttracker uit Sintjohannesga hij in Noord-Amerika de 1500 en de 500 meter.

Jens van ’t Wout was dit weekeinde in Salt Lake City een klasse apart. Met een explosie van kracht, klasse en tactisch vernuft won de shorttracker uit Sintjohannesga hij in Noord-Amerika de 1500 en de 500 meter. Foto: ANP

„Te gek. Het besef moet nog komen dat dit daadwerkelijk is gebeurd”, reageert Van ’t Wout vanuit Salt Lake, een paar uur voor hij terugvloog naar Nederland. „Het voelt allemaal nog een beetje fake. Als ik straks bij mijn ouders ben, zal het wel indalen.”

Nieuws

menu