Nederland verovert het hele podium bij 500 meter op WK Shorttrack: Velzeboer wereldkampioen, zilver voor Schulting en Poutsma pakt brons

Shorttrackster Xandra Velzeboer is voor het tweede jaar op rij wereldkampioene op de 500 meter geworden. In de finale in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul bleef ze landgenotes Suzanne Schulting en Selma Poutsma voor. Nooit eerder bezetten drie Nederlandse shorttracksters het WK-podium.

V.l.n.r Selma Poutsma, Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting in actie in de finale op de 500 meter tijdens het WK Shorttrack in Zuid-Korea.

V.l.n.r Selma Poutsma, Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting in actie in de finale op de 500 meter tijdens het WK Shorttrack in Zuid-Korea. Foto: ANP

Meteen bij de start nam Velzeboer (21) afstand van Schulting (Uilesprong) en de rest. Op enige afstand van de supersnelle wereldrecordhoudster schaatste de Friezin, die vanaf de vierde positie startte, naar haar tweede WK-medaille van de dag, met in haar kielzog Poutsma. Die pakte net als bij de WK in 2021 brons door Rikki Doak uit Canada en Corinne Stoddard uit de Verenigde Staten voor te blijven.

Zichzelf bewezen

Nieuws

menu