Sjaak Smeding: 'As Ellia wat yn de holle hat, dan docht se der alles oan om dat ek te berikken' | Interview met het thuisfront

Ongeacht de klassering van Ellia donderdagochtend op de olympische 1000 meter is Sjaak Smeding (53) ,,as in stoaterske hoanne” zo trots op z’n dochter. „Dat se yn Beijing is, is al in wrâldprestaasje.”

Rustig blijven en doorzetten! Sjaak Smeding, vader van de voor Engeland uitkomende schaatssters Ellia, vindt de zegswijze van toepassing op zijn middelste dochter.

Rustig blijven en doorzetten! Sjaak Smeding, vader van de voor Engeland uitkomende schaatssters Ellia, vindt de zegswijze van toepassing op zijn middelste dochter. Foto: Marchje Andringa

Beppe Liesje was met haar korte spieren in Makkum en omstreken gevreesd op de kortebaan. Pake Oepke uit Wommels moest je nooit onderschatten op de langebaan. ‘Kom,’ zo moet Ellia Smeding (23) gedacht hebben toen ze serieus een carrière als schaatsster overwoog, ‘laat ik het beste van twee werelden verbinden’. In Beijing start ze op de beide middenafstanden: de 1000 en de 1500 meter.

Nieuws

menu