Stânfries is uit het diepste dal geklommen en kijkt met de ideale mix van jong en oud in het eerste elftal weer naar boven

Soms moet je als club gewoon op de resetknop drukken. Tijd voor een nieuwe koers, om daar op de lange termijn van te kunnen profiteren. In 2018 durfde Stânfries uit Appelscha het aan en na de verjongingskuur gevolgd door nog een impuls in 2020 staat er inmiddels een stevig fundament, met een goede mix van routiniers en jonge spelers. Dat ondervond ook koploper IJhorst: 1-0.

Aanvaller Sander van Rozen (9) van Stânfries wordt onderuit geschoffeld in het strafschopgebied van IJhorst door doelman Timo Weemink en Roy Zandbergen. Uit de toegekende strafschop zal Marc Drenth voor 1-0 zorgen.

Aanvaller Sander van Rozen (9) van Stânfries wordt onderuit geschoffeld in het strafschopgebied van IJhorst door doelman Timo Weemink en Roy Zandbergen. Uit de toegekende strafschop zal Marc Drenth voor 1-0 zorgen. Foto: Rens Hooyenga

Aan de muur in de bestuurskamer van Stânfries hangt een oude elftalfoto. ‘Kampioen van de zesde klasse C, seizoen 2008/2009’, staat er geschreven onder een van blijdschap vervulde foto. ,,Dat was na de wedstrijd tegen Warffum”, haalt Wim van Riezen moeiteloos naar boven. ,,We wonnen met 1-2 en ik maakte in de laatste minuut de winnende goal.”