Edgar (47) uit Joure zag als steward de agressie in het stadion toenemen: 'Bij het afsluiten van de kroeg bij het oostvak kreeg ik een keer een deurkruk in mijn rug'

Voetbalclubs hebben een schrijnend tekort aan stewards. Vooral toenemende agressie en geweld rond het veld noemen stewards als reden om af te haken. Nieuwe vrijwilligers werven, is volgens de clubs steeds lastiger.

'Heb je vuurwerk? Dan geen bekerfinale voor jou', twitterde de Rotterdamse politie voor de bekerfinale tussen Ajax en PSV in de Kuip. Ajax-fans trokken zich zondag weinig aan van de waarschuwing.

'Heb je vuurwerk? Dan geen bekerfinale voor jou', twitterde de Rotterdamse politie voor de bekerfinale tussen Ajax en PSV in de Kuip. Ajax-fans trokken zich zondag weinig aan van de waarschuwing. Foto: ANP

Steeds meer stewards haken af vanwege toenemende agressie en geweld in de voetbalstadions. En nieuwe aanwas meldt zich ook niet. Gevolg is dat voetbalclubs kampen met een tekort aan vrijwilligers om supporters te begeleiden bij wedstrijden.