Dit artikel is vandaag gratis

Supporters van FC Groningen gaan zondag demonstreren in Heerenveen, uit protest tegen het besluit van de gemeente om niet meer dan zeshonderd fans toe te laten

FC Groningen-supporters in het Abe Lenstrastadion in april vorig jaar. Foto: ANP

Supporters van FC Groningen gaan zondag demonstreren bij de wedstrijd van sc Heerenveen tegen Groningen. Er mochten van de gemeente Heerenveen niet meer dan zeshonderd Groninger supporters naar de wedstrijd komen, en dat zint de fans niet.

Uit protest besloten de Groninger supporters de wedstrijd te boycotten. In plaats daarvan komt een groep van ongeveer 250 personen om bij de uitgang van het uitvak demonstreren tegen het besluit van de gemeente. Voor die demonstratie heeft de gemeente van 12.30 tot 13.30 uur toestemming gegeven. ,,Demonstreren is een grondrecht”, zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan. ,,We nemen wel alle maatregelen die nodig zijn om de betoging veilig te laten verlopen.”

Er is vanaf vrijdagavond een noodverordening van kracht voor het centrum en het gebied rondom het stadion in Heerenveen. Alleen supporters van sc Heerenveen en de demonstranten zijn in dat gebied welkom.

Nieuws

menu