Dit artikel is vandaag gratis

Supportersvereniging Nieuw Noord veilt wedstrijdshirts van sc Heerenveen voor hulp aan oorlogsslachtoffers in Oekraine. Wie wil, kan tot en met 1 april bieden

Amin Sarr in het jubileumshirt van sc Heerenveen, met rechts op de borst het logo van Nieuw Noord. Foto: ANP

Supportersvereniging Nieuw Noord veilt de shirts die de spelers van sc Heerenveen onlangs tegen Heracles Almelo droegen. De opbrengst is bestemd voor hulp aan oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

Tijdens het eredivisieduel met Heracles Almelo speelde Heerenveen in speciale shirts, ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van Nieuw Noord. De supportersvereniging kreeg die tricots vervolgens cadeau van de club en besluit ze nu te gebruiken voor een hulpactie.

Nieuw Noord is normaal bijna elk jaar van de partij op een voetbaltoernooi voor supportersteams in de Oekraïense stad Lviv. De organisatoren van dat evenement, dat door de oorlog vanzelfsprekend niet doorgaat, zamelen nu voedsel, geld en spullen in om landgenoten te helpen.

Met de shirtveiling draagt Nieuw Noord ook een steentje bij. Bieden kan via de webshop vanaf vrijdag 25 maart 12.00 uur tot en met vrijdag 1 april 12.00 uur.

Nieuws

menu