Schulting blijft moeite houden met aanpak bondscoach Kerstholt: 'Als ik volgende maand net zo in vorm ben als vorige maand op de EK, word ik geen wereldkampioen’

Suzanne Schulting is nog steeds niet tevreden met bondscoach Niels Kerstholt. De 25-jarige shorttrackster uit Uilesprong liet dat woensdag blijken in aanloop naar de wereldbekerfinale van komend weekeinde in Dordrecht. Haar kritiek is best opmerkelijk: de olympisch kampioene won dit seizoen vele wedstrijden.

Niels Kerstholt en Suzanne Schulting tijdens een training in Thialf voorafgaand aan het Dutch Open Shorttrack oktober 2022.

Niels Kerstholt en Suzanne Schulting tijdens een training in Thialf voorafgaand aan het Dutch Open Shorttrack oktober 2022. Foto: ANP

„Je wilt blind kunnen varen op het schema van de coach en als sporter alleen bezig zijn met eten, trainen en slapen”, zei Schulting in hotel ARA in Zwijndrecht. „Als ik volgende maand net zo in vorm ben als vorige maand op de EK, word ik geen wereldkampioen. Het voelde toen niet zoals het normaal was.”

Nieuws

menu