Dit artikel is vandaag gratis

Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt voeren de Nederlandse ploeg aan tijdens de WK shorttrack in Montréal, ook Itzhak de Laat, Sven Roes en Rianne de Vries zijn geselecteerd

Suzanne Schulting op de 1000 meter. Foto: EPA

Suzanne Schulting (Uilesprong) en Sjinkie Knegt (Bantega) mogen Nederland komende maand zowel individueel als met het team vertegenwoordigen bij de WK shorttrack in Montréal. Ook Izthak de Laat (Leeuwarden), Sven Roes (Gytsjerk) en Rianne de Vries (Akkrum) zijn geselecteerd.

De strijd om de mondiale shorttracktitels vindt, na uitstel vanwege de coronapandemie en oorlog in Oekraïne, plaats in Montréal (Canada). Het toernooi begint op 8 april en eindigt twee dagen later.

Dankzij de selectie van Schulting, Knegt, De Laat, Roes en De Vries is Fryslân met vijf shorttrackers vertegenwoordigd bij de WK. Suzanne Schulting verdedigt haar titel. De olympisch kampioene uit Uilesprong won een jaar geleden naast het eindklassement ook alle afstanden en de relay.

De volledige selectie ziet er als volgt uit:

Vrouwen
Suzanne Schulting (individuele startplek)
Xandra Velzeboer (individuele startplek)
Selma Poutsma (individuele startplek)
Yara van Kerkhof
Rianne de Vries

Mannen
Itzhak de Laat (individuele startplek)
Sjinkie Knegt (individuele startplek)
Bram Steenaart
Sven Roes
Friso Emons

De shorttrackers stappen op 27 maart in het vliegtuig. Omdat in Nederland geen ijs meer beschikbaar is, trainen ze eerst in Calgary. Op 3 april zet de ploeg koers naar Montréal, waar de WK zullen plaatsvinden in de Maurice Richard Arena.

Nieuws

menu