Shorttracker Sven Roes (22) uit Gytsjerk maakt zijn debuut op de Olympische Spelen. 'Het is één keer in de vier jaar, zo’n wedstrijd. Natuurlijk ben ik een beetje zenuwachtig'

Vier jaar geleden overwoog Sven Roes uit Gytsjerk serieus te stoppen als shorttracker. Prestaties bleven uit en het plezier verdween. Maar de wereld ziet er nu heel anders uit: komende week maakt hij zijn debuut op de Olympische Spelen.

De Olympische Spelen kent Sven Roes vooral van televisie. Dat hij er nu zelf deel van uitmaakt, geeft hem een bijzonder gevoel.

De Olympische Spelen kent Sven Roes vooral van televisie. Dat hij er nu zelf deel van uitmaakt, geeft hem een bijzonder gevoel. Foto: ANP

„Shorttracken doe je om af en toe wel wat te winnen en mooie prestaties te laten zien. Toen ging het echt voor geen meter, ik dacht: waar doe ik het eigenlijk voor?”, kijkt de inmiddels 22-jarige Roes nog eens terug op zijn mindere periode. „Het is in de jaren daarna weggegaan, dat slechte gevoel. In 2020 won ik de nationale titel en kreeg ik nog meer zelfvertrouwen. Ik zit lekker in mijn vel. Ik doe elke dag wat ik hartstikke leuk vind, rondjes schaatsen. Blijer kun je me op dit moment niet maken. Het gaat nu automatisch ofzo, dat is wel fijn.”

Nieuws

menu