Sybren Minkema herontdekt het plezier in de paardensport in de strijd om de Provinsje Fryslân Priis

In de bijzondere entourage van het enige straatconcours voor Friese tuigpaarden herontdekte Sybren Minkema woensdagmiddag het plezier in zijn sport. Hij behaalde een dagsucces én de overwinning in het eindklassement in de strijd om de Provinsje Fryslân Priis.

Sybren Minkema rijdt in het centrum van Workum zijn ereronde met Vigo van der Wietze en voor de rijder uit Frieschepalen is dit volop genieten van de bekroning na een seizoen dat eigenlijk een tussenjaar was.

Sybren Minkema rijdt in het centrum van Workum zijn ereronde met Vigo van der Wietze en voor de rijder uit Frieschepalen is dit volop genieten van de bekroning na een seizoen dat eigenlijk een tussenjaar was. Foto: Bram Buruma

Decennialang werd het leven van Minkema voor een groot deel bepaald door concoursen met Friese tuigpaarden. Tijdens de gedwongen pauze vanwege de coronamaatregelen leerde de rijder uit Frieschepalen dat er meer is in dit leven dan het jachtige bestaan naast een volle werkweek in de eigen ruitersportzaak. ,,Ik ha de hynders ride as myn hobby dit jier wer ûntdekt en dat befalt my goed’’, zei de winnaar in de competitie van de limietklasse na de huldiging in het centrum van Workum.

Nieuws

Meest gelezen

menu