Dit artikel is vandaag gratis

Sydney van Hooijdonk sluit aan bij selectie van sc Heerenveen; huurdeal met Bologna is rond

Sydney van Hooijdonk is de rest van het seizoen te bewonderen in het shirt van sc Heerenveen. Foto: sc Heerenveen

Spits Sydney van Hooijdonk maakt voor de rest van het seizoen de overstap van Bologna naar sc Heerenveen. De 21-jarige spits speelt de rest van dit seizoen op huurbasis in het Abe Lenstra stadion. Van Hooijdonk sluit per direct aan bij de selectie.

Van Hooijdonk maakte in de zomer van 2021 de overstap van NAC Breda naar Serie A club Bologna, waar hij voor vier jaar tekende. In Italië kwam hij dit seizoen tot vijf optredens in de hoofdmacht; god voor 34 speelminuten. De talentvolle aanvaller maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor NAC Breda en speelde uiteindelijk 70 wedstrijden voor de club. Afgelopen seizoen was hij in 28 wedstrijden goed voor vijftien goals en twee assists.

Technisch manager Ferry de Haan is, daags na het ontslag van hoofdtrainer Johnny Jansen, blij met het aantrekken van Van Hooijdonk. ,,Het is geen geheim dat we al langere tijd op zoek waren naar een spits. Met de komst van Sydney krijgen we voorin meer keuzes. Hij is ijverig, goed in de zestien en beschikt over een behoorlijk goede vrije trap. Het is de bedoeling dat hij hier de concurrentie aangaat in de jacht op zoveel mogelijk speelminuten.”

Nieuws

menu