Tennisclub Lauswolt uit Beetsterzwaag maakt zich op voor een historische promotie naar topklasse: 'Ik denk dat het wel goed komt'

Het moet heel raar lopen wil het herenteam van tennisclub Lauswolt zaterdagmiddag promotie naar de landelijke topklasse mislopen. Een historische stap voor de vereniging uit Beetsterzwaag.

Het succesvolle herenteam van TC Lauswolt, met staand (vanaf links): Stefan Deinum, Hoite Schaap, Kjell de Hek en Ties Pander. Zittend: Lennard de Groot en Jouke Jan Schaap: Op de foto ontbreekt Peter van der Heide.

Het succesvolle herenteam van TC Lauswolt, met staand (vanaf links): Stefan Deinum, Hoite Schaap, Kjell de Hek en Ties Pander. Zittend: Lennard de Groot en Jouke Jan Schaap: Op de foto ontbreekt Peter van der Heide. Foto: Anouck van der Heide

In de zevende en laatste wedstrijd tegen het op de voorlaatste plaats staande Strokel (Harderwijk) moeten nog twee, van de beschikbare zes, punten gepakt worden om het titelfeest in gang te kunnen zetten. ,,Ik denk dat het wel goed komt en dan betekent dat promotie naar het hoogste niveau op zaterdag, de topklasse”, zegt de 26-jarige captain Jouke Jan Schaap, die met Stefan Deinum, Hoite Schaap, Lennard de Groot, Kjell de Hek, Ties Pander en Peter van der Heide verantwoordelijk is voor het kunststukje.

Nieuws

menu