TTV Buitenpost is voor het eerst in de clubhistorie actief in de eerste divisie en daarmee is het Fries tafeltennis na 28 jaar daar weer vertegenwoordigd: ‘Moeilijk, maar het is te doen’

Tafeltennisvereniging Buitenpost speelt voor het eerst in de clubhistorie in de eerste divisie. Zo heeft Fryslân na FTTC in 1994 met het team van kopman Peter Verweij weer een eerstedivisionist.

Kopman Peter Verweij in actie namens tafeltennisvereniging Buitenpost, dat zaterdag aan een nieuw avontuur begint in de eerste divisie.

Kopman Peter Verweij in actie namens tafeltennisvereniging Buitenpost, dat zaterdag aan een nieuw avontuur begint in de eerste divisie. Foto: TTV Buitenpost

De pandemie heeft in tafeltennisland toch een beetje voor een kaalslag gezorgd. Zo komt bijvoorbeeld Taverzo uit Zoetermeer met twee teams uit in de eredivisie. En kreeg Buitenpost de kans om een voor Fryslân bijzondere promotie te maken. ,,Dat was wel een verrassing”, erkent teamcaptain Peter Verweij. ,,We waren bijna gedegradeerd en speelden ons pas op de slotdag in veiligheid. Maar vanwege corona hebben veel teams zich teruggetrokken uit de competitie.”

Nieuws

menu