Tafeltennissers van Buitenpost dobberen tussen hoop en vrees, maar hebben handhaving in de eerste divisie B in eigen hand

De tafeltennissers van Buitenpost wonnen zaterdag met 4-3 van Hilversum en hebben daardoor handhaving in de eerste divisie B in eigen hand.

De tafeltennissers van Buitenpost wonnen zaterdag met 4-3 van Hilversum en hebben daardoor handhaving in de eerste divisie B in eigen hand. Foto: ANP

De tafeltennissers van Buitenpost hebben zaterdag in de eerste divisie B de vierde overwinning geboekt. In ‘eigen huis’ werd Hilversum met 4-3 verslagen.

Bij de gasten maakte oud-Dokkumer en veelvoudig Fries kampioen Arnoud Meijer zijn opwachting en dat was voor Buitenpost reden om uit te wijken naar gymzaal Kapellaan in Dokkum waar meer publiek kon worden ontvangen. Met drie nederlagen, waarvan één in het dubbelspel, had Meijer overigens geen gelukkige zaterdag. Met twee enkelspelzeges was Jaap van Tijum van grote waarde voor Buitenpost. De overige winstpartijen kwamen op naam van Peter Verweij en het dubbelspel Thomas Kuijer/Peter Verweij.