Technisch directeur Remy de Wit van de KNSB erkent: er moeten duidelijke keuzes gemaakt worden over de ploegenachtervolging

Schaatsbond KNSB zal komende jaren belangrijke keuzes moeten maken over het belang en de invulling van teamonderdelen. Technisch directeur Remy de Wit zei in een terugblik dat de ervaringen van Beijing goed moeten worden geëvalueerd.

De Nederlandse schaatssters Antoinette de Jong, Marijke Groenewoud, Irene Schouten en Ireen Wüst van TeamNL, die de bronzen medaille in de wacht sleepten op de ploegachtervolging.

De Nederlandse schaatssters Antoinette de Jong, Marijke Groenewoud, Irene Schouten en Ireen Wüst van TeamNL, die de bronzen medaille in de wacht sleepten op de ploegachtervolging. Foto: ANP

Het proces daar leidde naar een teleurstellend resultaat: brons voor de vrouwen en een vierde plaats bij de mannen op de ploegachtervolging. Volgens De Wit verschuift internationaal het belang naar teamonderdelen, terwijl er in het Nederlandse schaatslandschap juist een specialisatie op de individuele afstanden plaatsvindt.

Nieuws

menu