De voetballers van Ternaard doen een stapje terug naar de vijfde klasse, Ouwe Syl als herkanser liever niet. 'It wie yn it lêst oerlibjen'

Met een 6-0 nederlaag op bezoek bij Ouwe Syl is zaterdag in de vierde klasse B het lot bezegeld van Ternaard. De thuisclub van trainer Pier Beeksma hoopt als herkanser het vierdeklasserschap wat langer te kunnen rekken.

De teleurstelling is van de gezichten te lezen bij Wietse Sipma,  doelman Sietse van der Weg en Jacob van der Veen (vanaf links) na de 6-0 nederlaag bij Ouwe Syl, waardoor de degradatie van Ternaard een feit is.

De teleurstelling is van de gezichten te lezen bij Wietse Sipma, doelman Sietse van der Weg en Jacob van der Veen (vanaf links) na de 6-0 nederlaag bij Ouwe Syl, waardoor de degradatie van Ternaard een feit is. Foto: Jan Spoelstra

Wie zaterdag teleurgestelde taferelen verwachtte, nadat de degradatie van Ternaard na de 6-0 nederlaag op bezoek bij Ouwe Syl een feit was, kwam bedrogen uit. De roodhemden hadden zich al snel na de winterstop verzoend met een terugkeer in de vijfde klasse. En naar het niveau dat vier jaar geleden dankzij een kampioenschap werd ingeruild voor de vierde klasse. ,,Ik bin bliid dat it no dúdlik is. It wie yn it lêst oerlibjen”, bekende Roel Hoekstra.