Theo Joosten is de nieuwe voorzitter van basketbalclub Aris Leeuwarden

De spelers van Aris Leeuwarden balen na het verlies in de play-offs tegen Donar in het laatste seizoen van voorzitter Rudolf Knegtering.

De spelers van Aris Leeuwarden balen na het verlies in de play-offs tegen Donar in het laatste seizoen van voorzitter Rudolf Knegtering. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Joosten volgt bij basketbalclub Aris Leeuwarden Rudolf Knegtering op als voorzitter die de functie sinds medio 2019 bekleedde en het voorzitterschap aan het begin van zijn vierde seizoen overdraagt aan Joosten.

Joosten is geen onbekende voor Aris. In 2000 was hij een van de oprichters van Stichting Top Basketbal Friesland, die onder de naam Aris Leeuwarden deelneemt aan de BNXT-league. Joosten maakte de eerste drie jaar deel uit van het bestuur. ,,Met de Stichting Topbasketbal is het basketbal in deze provincie op de kaart gezet. Sponsoren, vrijwilligers en de technische staf met de spelers hebben hieraan wezenlijk bijgedragen; en ik heb er alle vertrouwen in dat dit in goede samenwerking met het bestuur zo blijft.”