Tiny Hoekstra gaat voor speelminuten bij Oranje, want dan staat ze echt op de kaart: 'Ik wol my hjir gewoan fan myn bêste kant sjen litte'

Haar eerste uitverkiezing voor het Nederlands elftal was voor de 26-jarige Tiny Hoekstra, aanvalster bij Ajax, een daverende verrassing. Nu hoopt ze op Malta ook speelminuten te maken.

Tiny Hoekstra (r) en Lieke Martens tijdens een training van de Nederlandse voetbalsters in aanloop naar twee oefeninterlands ter voorbereiding op het WK.

Tiny Hoekstra (r) en Lieke Martens tijdens een training van de Nederlandse voetbalsters in aanloop naar twee oefeninterlands ter voorbereiding op het WK. Foto: ANP

Hoewel de uit Rinsumageast afkomstige Hoekstra een mailtje had gekregen waarin stond dat ze eventueel opgeroepen zou kunnen worden voor het trainingskamp van de Oranje Leeuwinnen op Malta, hield ze er eigenlijk niet serieus rekening mee. ,,Ik bin al wat âlder en in soad jonge talinten tsjinje har oan om derby te kommen. Ik hie der net echt rekken mei hâlden dat ik oproppen wurde soe.”