Dit artikel is vandaag gratis

Tom Haye is eindelijk speler van Heerenveen. ,,Ik denk dat zijn speelstijl goed past bij wat onze supporters graag zien.”

Thom Haye Foto: sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft de selectie versterkt met Thom Haye. De 26-jarige middenvelder komt over van NAC Breda. Haye tekent in het Abe Lenstrastadion een contract tot de zomer van 2024 en gaat spelen met rugnummer 33.

Haye doorliep de jeugdopleiding van AZ en debuteerde op 19-jarige leeftijd voor de club uit Alkmaar. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor Willem II, Lecce, ADO Den Haag en NAC Breda. Voor de winter was de geboren Amsterdammer van grote waarde voor NAC. In 21 officiële wedstrijden maakte hij acht goals en was hij goed voor acht assists.

Technisch manager Ferry de Haan, die lang met NAC moest onderhandelen om de deal rond te krijgen, is uiterst content met de komst van Haye: „Met Thom halen we een ervaren creatieve middenvelder in huis, die ook verdedigend zijn mannetje staat. Het is een speler die er gelijk kan staan en past bij onze speelwijze. Bij NAC groeide hij uit tot publiekslieveling en ik denk dat zijn speelstijl ook goed past bij wat onze supporters graag zien. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons te vervolgen.”

Naast Haye verzekerde Heerenveen zich ook van de diensten van Amin Sarr (20). De Zweeds jeugdinternational met Senegalese en Gambiaanse roots kwam het afgelopen jaar uit voor het Zweedse Mjällby, dat hem huurde van landskampioen Malmö. Sarr gaat in Fryslân spelen met rugnummer 9 en tekent een contract tot medio 2025.

Bij Mjällby was Sarr in 22 wedstrijden goed voor acht doelpunten. Ook is Sarr jeugdinternational: zeven keer kwam de aanvaller uit voor Jong Zweden, waarin hij tweemaal trefzeker was.

Technisch manager Ferry de Haan: „We zijn heel blij en trots dat we Amin hebben weten vast te leggen. Hij is een jonge, snelle en fysiek sterke aanvaller met dreiging en een goed schot. Hij past in ons beleid en voldoet aan onze visie voor de toekomst. Amin is een ruwe diamant, die met een persoonlijk plan bij ons de volgende stappen kan zetten in z’n carrière.”

Nieuws

menu