Top-vijf klassering voor Laila van der Meer (Grou) en Bjarne Bouwer in Nacra17-klasse na de openingsdag van de Prinses Sofia Cup

Stuurvrouw Laila van der Meer (Grou) en haar bemanningslid Bjarne Bouwer uit Giethoorn zijn dinsdag de strijd om de Prinses Sofia Cup in de Nacra17-klasse goed gestart. Het duo bezet na de eerste dag een vijfde stek.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer in actie voor de kust van het eiland Mallorca tijdens de wedstrijden om de Prinses Sofia Cup.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer in actie voor de kust van het eiland Mallorca tijdens de wedstrijden om de Prinses Sofia Cup. Foto: Sander van der Borch

De start in de Baai van Palma, waar de omstandigheden met een lage temperatuur en een harde wind niet optimaal waren, was met een zevende plaats al hoopgevend. In de tweede en derde race finishte het koppel, dat vorig jaar zomer net de boot miste naar de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio, twee keer op een vijfde plaats. Dat is ook de klassering in het voorlopige klassement bij de foilende mixed catamaran na drie races.

Nieuws

menu