Topparturen bij het vrouwenkaatsen verdelen de buit eerlijk tijdens vrijeformatiewedstrijden in Burgwerd en Vrouwenparochie

De balans in het vrouwenkaatsen blijft onveranderd in het voordeel van het partuur van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. Dat trio zegevierde zondag in de vrijeformatiewedstrijd in Vrouwenparochie voor de zevende keer dit seizoen, terwijl een dag eerder Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia in Burgwerd de tweede seizoenszege in de wacht sleepten. Beide parturen stonden afgelopen weekeinde in de halve finales tegenover elkaar, waarbij de pot eerlijk werd verdeeld.

Topoverleg tussen Sjanet Wijnia , Margriet Bakker en Ilse Tuinenga (vanaf links) tijdens hun partij in de halve finale tegen het partuur van Nynke Sijbrandij.

Topoverleg tussen Sjanet Wijnia , Margriet Bakker en Ilse Tuinenga (vanaf links) tijdens hun partij in de halve finale tegen het partuur van Nynke Sijbrandij. Foto: Henk Jan Dijks

Het was, na de vrijeformatiewedstrijd van eind juli in Sexbierum, de derde keer dat de trio’s van Sijbrandij en Tuinenga elkaar troffen op de drempel van de eindstrijd. En ook daarin slaat de balans met 2-1 door naar Sijbrandij c.s. Die kregen zaterdag in Burgwerd, nadat het trio in Harlingen tot twee keer toe door het oog van de naald glipte, na tien gewonnen partijen weer eens een nederlaag te slikken. Was getekend: Ilse Tuinenga.

Nieuws

menu