Etappe 6: het Tourpeloton zet vandaag via België koers richting de Franse Ardennen. Kan Roglic herstellen van zijn schouderpijn?

De langste etappe van de Tour de France voert donderdag vanuit Binche in België naar de Franse Ardennen. Om 12.15 uur vertrekt het peloton voor een rit waarin de eerste twee bergjes van de derde categorie liggen. De top van de laatste ligt op 5 kilometer voor de finish, terwijl ook in finishplaats Longwy de weg omhoog loopt. Daar worden de renners rond kwart over vijf verwacht.

Primoz Roglic op het asfalt. De kopman van Jumbo Visma viel tijdens etappe vijf en raakte geblesseerd aan zijn schouder.

Primoz Roglic op het asfalt. De kopman van Jumbo Visma viel tijdens etappe vijf en raakte geblesseerd aan zijn schouder.

Wout van Aert draagt opnieuw de gele trui, ook al had de Belg van Jumbo-Visma een moeilijke dag in de kasseienrit van woensdag. Voor de Belg is de dag beginnen in geel een mooi gegeven. ,,Vandaag starten we in België, mooi dat ik ‘m nog een keer kan dragen.” Had hij het geel verspeeld dan had Van Aert altijd nog de groene trui gehad. Die wordt nu nog gedragen door Fabio Jakobsen, de nummer 2 in het puntenklassement. De Deen Magnus Cort draagt nog steeds de bergtrui.

Nieuws

menu